Olen muuttanut joitakin vuosia sitten Kuopiosta Ouluun. Aiemmin olen kuulunut Kokoomusyhdistyksiin Espoossa ja Kuopiossa.

Yrittäjäperhetaustaisena minussakin eli yrittäjän mieli. Vähän yli kaksikymppisenä Helsinki kutsui. Ensimmäinen työpaikkani oli Helsingin Lastenklinikka, missä viihdyin kymmenen vuotta. Yrittäjätaipumukset heräsivät perustamissani kahdessa Päiväkodissa, Espoossa ja Vantaalla, molemmissa asiaan kuuluva määrä eritasoisia työntekijöitä. Näissä puuhastelin useita ja hyvin antoisia ja rikkaita vuosia. Sitten kutsuivat ns. juuret takaisin Kuopion seudulle, töihin Kuopion Yliopistosairaalan ja Kuopion Terveyden ja Hyvinvoinnin Laitoksen toimiin.

Oulussa oleskeluni aikana ovat yhteiskunnan muutokset tulleet yhä yllättävimmiksi, herättävimmiksi ja haastavimmiksi. Jotta jaksaisimme muutoksen pyörteissä on jokaisen huolehdittava omasta kunnostaan ja jaksamisestaan. Liikunta ryhmissä korostaa niin yhteisöllisyyttä kuin myös tuo esiin tärkeän yhdistävän huumorin. Liikunta auttaa ja antaa pitkälle voimia, ”liikunta hoitaa päästä varpaisiin”. Jokaisen olisi hyvä löytää tästä liikunnan runsaasta tarjonnasta omaa terveyttä ylläpitävää terveysliikuntaa ja näin samalla ennaltaehkäisyä moniin vaaniviin yllättäviin sairauksiin. Johtotähti kaikille meille:
”Liike on lääke, liikunta hoitaa päästä varpaisiin! ”

Koulutukseni on ESH ja THM. On mielenkiintoista ja antoisaa toimia muutoksien ajassa sen tuomissa erilaisissa haasteissa. Vierivä kivi ei sammaloidu – pidetään huolta itsestämme ja toisistamme.

Paula Tamminen