Hei!

Olen Tero Väyrynen ja toimin Oulujoen kokoomuksen sihteerinä kolmatta kautta. Olen naimissa oleva 47-vuotias kolmen tytön isä Oulusta. Olen asunut Oulussa lähes koko ikäni. Työskentelen Oulussa poliisina. Toimin päivittäisrikostutkintaryhmässä tutkinnanjohtajana sekä Oulun poliisilaitoksen työsuojeluvaltuutettuna. Lisäksi toimin poliisin työsuojelunkeskustoimikunnassa koko pohjois- Suomen edustajana sekä valtion työsuojelunyhteistoimintaryhmässä, jossa edustan kaikkia valtion työntekijöitä.

Koulutukseni on suuntautunut liiketalouteen sekä luonnollisesti olen suorittanut poliisin ammattiin vaadittavan poliisin perustutkinnon vuonna 2001. Suoritin tradenomin tutkinnon työn ohessa Oulun ammattikorkeakoulun liiketalouden yksikössä vuonna 2014. Lisäksi olen valmistunut yo-merkonomiksi vuonna 1998 Raahen porvari- ja kauppaoppilaitoksesta.

Olen ollut aina kiinnostunut yhteisten asioiden hoidosta sekä epäkohtien korjaamisesta. Yhteisten asioiden hoidosta karttuneen kokemuksen rohkaisemana päätin ryhtyä tuumasta toimeen ja olen antanut suostumukseni asettaa minut ehdolle Kokoomuksen ehdokkaana kuntavaaleissa 2021. Olen ollut mukana AY-toiminnassa jo pidempään, työsuojeluvaltuutettuna olen toiminut vuoden 2014 alusta lähtien. Toimin myös poliisin työsuojelun keskustoimikunnassa, jonka tehtävänä on yleisen työturvallisuutta ja työsuojelua edistävän yhteistoiminnan kehittäminen koko hallinnonalalla. Työsuojeluvaltuutetun tehtävässä olen ollut ratkomassa Oulun poliisilaitoksen useassa toimitilassa olevia sisäilmaongelmia sekä mukana valtion toimitilahankkeissa. Uskon, että tässä tehtävässä karttuneelle tiedolle on tarvetta myös julkishallinnossa. Koulut, päiväkodit, sairaalat sekä muut valtion ja kuntien kiinteistöt ovat valitettavasti päässeet rapistumaan. Sisäilmaongelmat saattavat pahimmillaan sairastuttaa ihmisen koko loppuelämäksi, joten kysymys on vakava niin yksilötasolla kuin myös yhteiskunnallisella tasolla.

Uskon siis, että minulla on annettavaa erityisesti turvallisuuden ja sisäilmaosaamisen näkökulmasta. Lasten ja nuorten asiat ovat mielestäni myös tärkeitä, koska heissä on tulevaisuus. He ovat niitä, jotka tekevät päätökset ja toimet Suomen hyvinvoinnin eteen tulevaisuudessa. Meidän tehtävämme on antaa heille siihen mahdollisuus. Tässä onnistuaksemme meidän tulee pyrkiä tarjoamaan perheille mahdollisuuksia onnistua kasvatustehtävässään, jotta lapset ja nuoret voivat kasvaa tasapainoisiksi aikuisiksi. Heille tulee antaa myös jatkossa mahdollisuus harrastaa ja hankia haluamansa koulutus.

Kaiken tämän takana on kuitenkin raha. Ilman sitä hyvinvointiyhteiskuntamme ei toimi. Vastuullinen taloudenpito ja sen tärkeys on realisoitunut koronan myötä. Valitettavasti meidän kaikkien on nyt kiristettävä vyötä, jotta saamme nauttia hyvinvointiyhteiskuntamme palveluista myös jatkossa! Suomi on edelleen yksi maailman turvallisimpia ja vähiten korruptoituneita maita maailmassa, pidetään se myös jatkossa sellaisena.

Vapaa-ajallani harrastan monipuolista liikuntaa. Laskettelu, juoksu, pyöräily, kuntosali, jääurheilu sekä koiran kanssa lenkkeily kuuluvat vapaa-ajan ohjelmaani. Lisäksi harrastan kalastusta sekä metsästystä.

Kuntavaalit ovat keväällä 2021 ja ne ovat poikkeuksellisen tärkeät johtuen koronaviruksen aiheuttamista poikkeusoloista ja niiden mukanaan tuomista taloudellisista haasteista. Kaikkiaan meidän on syytä pohtia asioita uudesta näkökulmasta uusien kokemusten pohjalta. Onko järkevää keskittää koulut ja päivähoito suurin yksiköihin vai olisiko sittenkin hyvä pitää yksiköt pienempinä? Voisiko opettaja siirtyä oppilaiden luokse koulujen välillä? Mitä teemme sisäilmaongelmien kanssa? Huumeiden laillistamista vastustan.

Kerron tämän vuoden aikana lisää ajatuksiani näistä asioista Oulujoen kokoomuksen sivuilla, pysy kuulolla!