Kaisu Tuomi

”Nyt kun elämme muuttuvassa maailmassa ja kaupungin rooli ja kunnallisjärjestön toiminta on muutoksessa, Kaisu olisi mielestämme paras valinta varapuheenjohtajaksi. Hänellä on kokemusta ja hän tietää, miten kunnallisjärjestössä ja valtuustoryhmässä on aiemmin toimittu ja mihin suuntaan toimintaa kannattaa kehittää”, perustelee Oulujoen Kokoomuksen puheenjohtaja Tiina Heikkinen.

Lähes kolmekymmentä vuotta Kokoomuksen jäsenenä ollut Kaisu Tuomi on aktiivinen järjestötoimija. Hän on ollut Oulun Kokoomuksen varapuheenjohtajana useana vuonna vuoteen 2022, ja kertoo saaneensa tehtävänsä hoidosta runsaasti positiivista palautetta.

”Vuosi pois tehtävästä on tehnyt hyvää ja vahvistanut tunnettani siitä, että minulla on edelleen annettavaa yhteiseen toimintaamme”, Tuomi sanoo.

Tuomi on muun muassa ollut myös Oulun Eteläisen Kokoomuksen puheenjohtajana ja varapuheenjohtajana, tehnyt useita valtuustoaloitteita ja ollut vetämässä ja kirjoittamassa laajalla yhteistyöllä toteutettua Oulun Kokoomuksen Kaupunkipoliittista ohjelmaa.

Kunnallisjärjestön aktiivinen rooli

Jos Tuomi valitaan varapuheenjohtajaksi 11. marraskuuta pidettävässä vuosikokouksessa, haluaa hän edelleen vahvistaa Oulun Kokoomuksen tukea kaupungin politiikkaan.

”Kunnallisjärjestön täytyy olla aktiivinen toimija kaupunkipolitiikassa”, Tuomi sanoo jämäkästi.

”Käytännössä tämä tarkoittaa kunnallisjärjestön tukea valtuustoryhmälle ja aktiivisuutta kaupunginhallitus- ja valtuustoryhmissä, joissa varapuheenjohtaja on puhe- ja läsnäolo-oikeudella.”

Toinen Tuomelle tärkeä asia on järjestötoiminnan kehittäminen.

”Paikallisyhdistysten jäsenistö on kokenutta, osaavaa ja fiksua. Heidän vahvuutensa on tärkeää saada poliitikkojen käyttöön. Aktiivisen jäsenistön ääni pitää siis saada kuuluviin, ja siinä kunnallisjärjestö on tärkeä kanava. Tätä pitää vahvistaa”, hän sanoo.

Pitkään järjestötoiminnassa mukana olleena hän on nähnyt, että kuntapolitiikka on vaikeaa ja monisyistä, joten sen tekemiseen tarvitsee tukea.

”Joka ikinen luottamushenkilö tarvitsee taustalleen tukea ja vaikuttajia”, hän sanoo.

Kokemusta pöydän toiselta puolelta

Omaksi erityiseksi vahvuudekseen Tuomi mainitsee pitkän työkokemuksensa kunnanjohtajana Siikajoella.

”Minulla on henkilökohtaisesti kokemusta pöydän toisella puolella olemisesta eli viranhaltijana. Tämän tiedon ja kokemuksen haluan antaa järjestön ja jäsenistön käyttöön, ihan perusasioista lähtien eli siitä, miten kunta ja kaupunki toimivat”, Tuomi kertoo.

Vaikka työ pitikin hänet pitkään pois Oulusta, sykkii hänen sydämensä vahvasti Oululle.

”Olen avojalakanen oululainen. Oulu on minun rakas kotikaupunkini.”

Oulun Kokoomus on Kansallisen Kokoomuksen kunnallisjärjestö Oulussa. Se kokoaa yhteen Kokoomuksen kymmenen oululaista paikallisyhdistystä. Kunnallisjärjestön puheenjohtaja on  Sebastian Stenfors ja varapuheenjohtaja Mono Kuoppala. Sääntömääräisessä syyskokouksessa 11. marraskuuta valitaan järjestön puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja hallituksen jäsenet vuodelle 2024.